Categorieën
wonen

Gevelreiniging almere is wel belangrijk

Drie redenen waarom je gevel volgens gevelreiniging almere belangrijk is

Liefde op het eerste gezicht bestaat echt! Kijk maar naar de gebouwen om je heen en je vindt beslist eentje die bij de eerste aanblik je hart sneller doet kloppen. Je bent een echte bofkont indien je op dat moment op zoek bent naar een nieuwe woning en de aankoopprijs van dit huis binnen je budget valt. Wanneer iemand je vraagt waarom je dit huis hebben wil, geef je wellicht als antwoord:”omdat ik het een mooi huis vind.” Maar het is voornamelijk de (voorgevel van zo een gebouw dat je aantrok.

Wat is een gevel

Met de gevels van je woning worden gewoon de buitenmuren van je huis bedoeld. Je hebt dus een voor- en achtergevel en twee zijgevels. Velen gaan er echter van uit dat een gevel alleen de voorkant van een gebouw betreft, maar dat klopt dus niet.

Het belang van je gevels

  1. Het is bepalend voor de vormgeving van je woning: dat slechts de voorkant van je huis als gevel wordt beschouwd, komt door het feit dat dit gedeelte van je woning het aangezicht van je huis vastlegt. Ontwerpers verwerken ook de meeste (decoratieve) details in dit gedeelte van je huis en houden doorgaans de rest van het design rustiger. Daarbij hebben zij echter wel rekening te houden met de regels van de gemeente voor een bepaalde wijk.
  2. Zorgt voor stabiliteit van je woning: de buitenmuren van je woning maken je woning stabiel enerzijds door de materialen waarvan ze vervaardigd worden en anderzijds vanwege de beschermende laag die op dit materiaal wordt aangebracht om het onder andere voor weersinvloeden te behoeden. Op die manier komen je binnenmuren zelden tot nooit in direct contact met het water van een zware regenbui. Dit voorkomt dus vochtdoorslag.
  3. Het helpt de ruimte voor het plaatsen van onder andere isolatiemateriaal creëren: de muur van je huis bestaat dus uit een binnen- en buitenmuur. Ze worden met elkaar verbonden door een ruimte die een spouw wordt genoemd. In deze ruimte verwerken aannemers onder meer het isolatiemateriaal dat je woning verwarmt en energiezuiniger maakt.

Gevelreiniging almere

Om deze functies goed te kunnen benutten is een regelmatige reinigingsbeurt van je gevels geen overbodige luxe. In een andere blogpost zal ik je nader informeren over de gevolgen voor je woning van een slecht onderhouden gevel. Indien je nu reeds behoefte hebt aan die informatie kan je dat in een bericht aan mij kenbaar maken. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie vind jij bij Ederg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *